Veelgestelde vragen

Om gebruik te kunnen maken van Glasvezel, zult u over moeten stappen van provider of abonnement. Tegenwoordig zijn alle providers erg vergelijkbaar met elkaar en gaat u qua kwaliteit en service niet achteruit. Het grootste voordeel is dat u met Glasvezel veel beter en sneller internet, tv en telefonie in huis hebt.

Als je in 2020 voor Glasvezel kiest ontvang je €995,- korting. Deze korting kan aangeboden worden, omdat Glasvezel dit jaar aangelegd wordt bij u in de straat. Het wordt voor u daarom voordeliger om nu ja tegen Glasvezel te zeggen. Zo niet, dan gaat het aan uw deur voorbij. Als u op een later moment (na december 2020) alsnog Glasvezel wilt, zullen de kosten van €995,- wel in rekening gebracht moeten worden.

Er zijn maar een aantal partijen die ervoor gekozen hebben om mee te doen aan Glasvezel Buitenaf op gemeente Goeree-Overflakkee. Hierdoor mogen alleen de aanbieders die zich hebben aangemeld, Glasvezel abonnementen aanbieden op Goeree-Overflakkee.

Het graven van glasvezel in het buitengebied is duurder. Dit heeft te maken met de langere afstanden, de watergangen en verschillende vergunningen om Glasvezel in deze gebieden aan te mogen leggen. Het aanpassen van de infrastructuur vraagt hierdoor om een grotere investering. Het is ook mogelijk om in plaats van €17,50 per maand, eenmalig €2200,- te betalen.

De dorpskernen Den Bommel, Stad aan’t Haringvliet en Achthuizen betalen geen toeslag van €17,50. Dit komt omdat er meer aansluitingen binnen een kleinere straal aangelegd worden en dit scheelt in de kosten die gemaakt worden om Glasvezel aan te leggen.

Dit komt omdat hier minder aansluitingen over een grotere afstand aangelegd worden en hier komen meer kosten bij kijken.

Om deel te nemen aan GO Glasvezel meld je je aan op de website GO Glasvezel.

De tarieven van providers voor internet, televisie en telefonie liggen gemiddeld rond de €55,-. Wanneer je je wilt aanmelden voor GO Glasvezel kan dat via deze website, we zullen dan vrijblijvend contact met je opnemen om de diverse mogelijkheden te bespreken bij de verschillende aanbieders.

Als je in één van de kernen woont, betaal je de abonnementskosten aan de provider. Wanneer je je wilt aanmelden voor GO Glasvezel kan dat via deze website, we zullen dan vrijblijvend contact met je opnemen om de diverse mogelijkheden te bespreken bij de verschillende aanbieders.

Als je in het buitengebied woont, betaal je de abonnementskosten aan de provider en €17,50 vastoedrecht per maand. Je kunt dit ook eenmalig afkopen voor €2200 in totaal. Wanneer je je wilt aanmelden voor GO Glasvezel kan dat via deze website, we zullen dan vrijblijvend contact met je opnemen om de diverse mogelijkheden te bespreken bij de verschillende aanbieders.

De diverse providers met abonnementen kun je zien op de hoofdpagina van GO Glasvezel. Klik hier.

Als je in aanmerking wilt komen voor de vergoeding vanuit de gemeente Goeree-Overflakkee, kun je op de website van de gemeente laten weten dat je Glasvezel aangeschaft hebt. De gemeente zorgt dan dat jij de vergoeding ontvangt. Dit kan pas vanaf 31-12-2020, als de deadline om aan te melden verstreken is.

  • Caiway: Na KPN en Ziggo is Caiway de grootste vast-net aanbieder van NL en is sinds 2010 actief in Glasvezel.
  • Delta: Heeft een flexibele pakketkeuze en je betaalt wat je gebruikt. Delta scoort hoog bij de consumentenbond.
  • Kliksafe: Staat voor online veiligheid. Je krijgt geen ongewenste beelden te zien en Kliksafe beschermt je tegen virussen en phishing.
  • Online.nl: Een grote landelijke aanbieder met scherpe prijs-kwaliteit. Ze biedt een compleet alles-in-1 pakket aan.

Heldenvan.nu en Delta staan bekend als zakelijke aanbieders.

  • Heldenvan.nu is al jarenlang betrouwbare zakelijke provider voor o.a. het MKB. Zij staat bekend om uitstekende support en ondersteuning.
  • Delta is al jarenlang een betrouwbare provider voor o.a. recreatie en biedt een voordelig businesspakket aan.

Kernen: Achthuizen, Den Bommel en Stad aan’t haringvliet
Buitengebied: Zuidzijde, Oostdijk, Battenoord, Havenhoofd en Langstraat.

Het is wettelijk gezien verboden voor de gemeente om zaken te doen met de partij die het Glasvezel aanlegt. De gemeente zou dan verplicht zijn om hetzelfde te doen voor bijvoorbeeld KPN en Ziggo, anders plegen zij staatssteun. De gemeente wil de bewoners wel tegemoetkomen en daarom hebben zij een vergoeding beschikbaar gesteld voor mensen die nu een abonnement hebben van onder de 30mb die Glasvezel aanschaffen.

Aanmelden

Kunnen wij Glasvezel binnenkort ook bij u aansluiten?

Vragen?

Wilt u meer informatie over GO Glasvezel? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

info@goglasvezel.nl
Veelgestelde vragen